nūhou

ʻO ka Dispersant kahi mea hana interfacial me ʻelua mau mea kūʻē o ka lipophilicity a me ka hydrophilicity i loko o ka mole.

ʻO ka hoʻopuehu e pili ana i ka hui ʻana i hana ʻia e ka hoʻopuehu ʻana o kekahi mea (a i ʻole kekahi mau mea) i loko o kekahi mea ma ke ʻano o nā ʻāpana.

Hiki i nā dispersants ke hoʻopuehu like i nā ʻāpana paʻa a me ka wai o nā puaʻa inorganic a me nā mea paʻakikī e hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka wai, a pale pū i ka sedimentation a me ka condensation o nā ʻāpana, e hana ana i nā amphiphilic reagents e pono ai no ka hoʻokuʻu paʻa.Houhuan chemical R & D a me ka hana ʻana i nā mea hoʻohui wai a me nā mea hoʻohui aila i loko o nā ʻoihana like ʻole, nā ʻāpana surfactant pili.

Hoʻokaʻawale ʻia ka ʻōnaehana dispersion i: solution, colloid and suspension (emulsion).No ka hoʻonā ʻana, ʻo ka solute he dispersant a ʻo ka solvent he dispersant.No ka laʻana, i loko o ka solution NaCl, ʻo ka dispersant ka NaCl, a ʻo ka dispersant ka wai.ʻO ka dispersant e pili ana i ka mea i hoʻopuehu ʻia i loko o nā ʻāpana i loko o ka ʻōnaehana dispersion.Ua kapa ʻia kekahi mea i hoʻopuehu ʻia.

ʻO nā hana o ka hoʻohana ʻana i ka dispersant pigment ʻoihana penei:

1. E hoʻohana i ka wetting dispersant e hōʻemi i ka manawa a me ka ikehu e pono ai e hoʻopau i ke kaʻina hana hoʻopuehu, hoʻopaʻa i ka dispersion puaʻa i hoʻopuehu ʻia, PP adhesion promoter, hoʻololi i ka ʻili o nā ʻāpana puaʻa, a hoʻoponopono i ka neʻe ʻana o nā ʻāpana puaʻa.

2. E ho'ēmi i ka pilina ma waena o ka wai-wai a me ka paʻa-wai.ʻO nā mea hoʻopuehu pū kekahi.ʻO nā disperants he anionic, cationic, non-ionic, amphoteric a me polymeric.I waena o lākou, hoʻohana nui ʻia ke ʻano anionic.

3. Dispersant kahi mea kōkua e hiki ke hoʻomaikaʻi i ka dispersibility o nā mea paʻa a i ʻole ka wai.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-03-2022